کاشی سازی سنتی سلیمانی

کاشی سنتی بهار ایران سلیمانی

زمان مطالعه 1 دقیقه

کاشی سازی سنتی سلیمانی
✔️ ️انواع سبک‌ های کاشی سنتی

استفاده از کاشی در معماری از دیرباز در ایران و دیگر کشورهای منطقه متداول بوده است. کاشی‌هایی که برای تزئین ساختمان‌ها و عمارات به‌کار می‌روند عموما به پنج دسته کلی تقسیم می‌شوند:

🔸🔹کاشی معرق: از تراشیدن تکه‌های کوچک و تلفیق آنها به یکدیگر ساخته می‌شود.

🔸🔹کاشی معقلی: دارای طرح هندسی بوده و از تلفیق این‌گونه اشکال ساخته می‌شود.

🔸🔹کاشی گره چینی: که از چیدن قطعات کاشی در کنار هم پدید می‌آید.

🔸🔹کاشی هفت رنگ یا خشتی: از تلفیق خشت‌های کوچک رنگی و لعاب‌دار طرحی کلی ساخته می‌شود.

🔸🔹کاشی مشبک: که ساختاری شبکه‌ای از کاشی است.

کاشی سازی سنتی سلیمانی

این ۵ دسته اصلی در تلفیق و ترکیب با یکدیگر مبدا ایجاد طرح‌های بسیار زیبا و اعجاب‌انگیزی از کاشی سنتی شده‌اند که در بناهای ایرانی می‌درخشند. غالبا چندین شیوه کاشی‌کاری در هر بنا مورد استفاده قرار می‌گیرند. ترکیب این شیوه‌ها در بخش‌های مختلف بنا کاربرد دارند.

✔️ ️کاشی هفت رنگ

🔰 یکی از کاشی‌های بسیار زیبا که از دیرگاه در معماری ایران مورد استقبال بوده است کاشی هفت رنگ است. علت نام گذاری این کاشی، هفت رنگ مورد استفاده در ساخت آن می‌باشد.

🔰 رنگ‌های رایج به کار رفته در این کاشی عبارتند از: سیاه، سفید، لاجوردی، فیروزه‌ای، زرد، حنایی و قرمز می‌باشند. ترکیب این رنگ‌ها در کنار یکدیگر بسیار زیبا است. به همین دلیل از این کاشی‌ها بیشتر در بقعه‌ها، مساجد و حتی در منازل شخصی نیز استفاده می‌شده است.

🔰 ابعاد این کاشی متناسب با قسمتی که به کار می‌رود متغیر است. به عنوان مثال ابعاد ۱۵*۱۵ و یا ۲۰*۲۰ برای منازل و در مکان‌های مذهبی از ابعاد ۷٫۵*۱۵ و یا ۱۰*۲۰ سانتی متر استفاده می‌شود.

کاشی سازی سنتی سلیمانی
✔️ ️کاشی معقلی

🔰 نوعی کاشی کاری است که با ساخت و تهیه کاشی با ابعاد بسیار کوچک و پهلوی هم قرار گرفتن این کاشی های کوچک کار معقلی صورت می گیرد.تلفیق کاشی با آجر در نماسازی از انبساط و انقباض کاشی ها جلو گیری می کند.

🔰 با این عمل پریدن و خرد شدن لعاب کاشی به حداقل می رسد.انواع خطوط مستقیم در محورهای عمودی و افقی و گاه خطوط مورب با زاویه ۴۵ درجه و شطرنجی از نقوشی هستند که در کاشی کاری معقلی مورد استفاده دارند.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.